Content curation als leervorm

Share

Content curation wordt een belangrijke vaardigheid voor leren.
Via internet kun je heel veel leren. Je kunt MOOC’s en webinars volgen, Youtube instructiefilmpjes bekijken, in een Google-hangout kennis delen en creëren. Via LinkedIn, Twitter, Facebook, Whatsapp, Slack kun je met vrienden en collega’s vraagstukken bespreken. Je kunt  blogs van Experts volgen.
Maar als je Internet opgaat gaat ook een steeds grotere wereld voor je open, je vindt steeds een nieuw deurtje naar interessante informatie.  Om te voorkomen dat je uren ronddwaalt is het verstandig om je tot een aantal bronnen te beperken. Zoek daarvoor de bronnen die je het meeste te bieden hebben en gebruik dat gebruik je voor je eigen ontwikkeling;  ‘content curation’. Als je de door jou verzamelde informatie op een overzichtelijke manier archiveert kun je die weer delen met anderen, bijvoorbeeld via Google+ of Pinterest.
Eigenlijk is content curation een nieuwe vorm van leren.

Content Curation Learning

Ik leer zelf ook op die manier.
Twee keer per week ga ik het internet op om nieuwe kennis vergaren. Via LinkedIn, Tweetdeck en Feedly laat ik informatie tot me komen en klik dan door op de dingen die me interessant lijken. Soms zoek ik gericht omdat een vraagstuk me bezig houdt, soms scharrel ik wat rond.  Met het schrijven van notities en blogs vertaal ik de gevonden informatie tot iets wat ik kan gebruiken voor mijn werk.
Ik gebruik een LinkedIn groep,  ZEEF en Pinterest als een digitaal archief voor de dingen die ik interessant vind. LinkedIn en Pinterest ken je waarschijnlijk wel. ZEEF.com is een website waarmee je een eigen startpagina kunt maken. Ik heb het leren kennen toen ik informatie over solliciteren op één plek beschikbaar wilde stellen voor collega’s. Ik kreeg die vraag omdat niet iedereen even handig is in het vinden van de goede informatie op internet. Ik heb met ZEEF een startpagina over solliciteren gemaakt en kreeg de smaak te pakken.
Hier vind je mijn startpagina over organisatie-leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.